Hoe Redis cache gebruiken in Wordpress

Wat is redis ?

De eerste keer dat een WordPress-pagina wordt geladen, wordt een databasequery uitgevoerd op de server. Redis onthoudt of cached deze query. Dus wanneer een andere gebruiker de WordPress-pagina laadt, worden de resultaten geleverd vanuit Redis en vanuit het geheugen zonder dat de database hoeft te worden doorzocht.

De Redis-implementatie die in deze handleiding wordt gebruikt, werkt als een permanente objectcache voor WordPress.

Een objectcache werkt door de SQL-query's in het geheugen op te slaan die nodig zijn om een WordPress-pagina te laden. Wanneer een pagina wordt geladen, worden de resulterende SQL-queryresultaten vanuit het geheugen geleverd door Redis, zodat de query de database niet hoeft te raken. Het resultaat is veel snellere laadtijden van pagina's en minder impact van de server.

Als een query niet beschikbaar is in Redis, levert de database het resultaat en voegt Redis het resultaat toe aan de cache. Als een waarde in de database wordt bijgewerkt (er wordt bijvoorbeeld een nieuw bericht of nieuwe pagina gemaakt in WordPress), wordt de Redis-waarde voor die zoekopdracht ongeldig gemaakt om te voorkomen dat er slechte gegevens in de cache worden weergegeven.

Redis en LiteSpeed:

Als de LiteSpeed-cache-plug-in gebruikt word, is dit de aanbevolen methode om Redis te implementeren.
Log in op het beheerdersdashboard van Wordpress en ga naar: LiteSpeed Cache >> Cache >> Object >> en vul de Redis-gegevens als volgt in.

Object cache Aan
Methode Kies voor Redis
Host /home/gebruiker/.redis/redis.sock
Poort 0

Vergeet niet de waardes van gebruiker en domein voor de kloppende te vervangen.

Redis activeren met behulp van een plugin

Schakel redis in voor de gebruiker door in te loggen op het control panel en te klikken op het Redis icoon. Noteer de waarde van het pad naar het redis-socketbestand, Dit wordt gebruikt in de volgende stap gebruikt. Houd er rekening mee dat mogelijk eerst Redis eerst ingeschakeld moet worden voor deze gebruiker.

• Log in op WordPress als beheerder.
  • Klik in de linkerzijbalk van het dashboard op Plug-ins en klik vervolgens op Nieuwe toevoegen< /li>
  • Voer "Redis Object Cache" in de zoekbalk in, installeer en activeer deze plug-in.
  • Wordpress zou nu automatisch moeten doorverwijzen naar de instellingenpagina van Redis. Is dit niet het geval klik dan op settings. Klik daar op "Objectcache inschakelen". Met de huidige instellingen zou de verbindingsstatus "Niet verbonden" moeten zijn.

Plaats de volgende code boven de regel /** Sets up WordPress vars and included files. */ in /home/gebruiker/domeinnaam/public_html/wp-config.php
define( 'WP_REDIS_SCHEME', 'unix' );
define( 'WP_REDIS_PATH', '/home/gebruiker/.redis/redis.sock' );

Na bovenstaande is redis caching actief.