Hoe DKIM instellen voor SpamExperts?

DKIM is een standaard authenticatiemethode die domeineigenaren helpt hun legitimiteit te verifiëren en de veilige overdracht van e-mails te garanderen. Dit verkleint het risico op spam, zelfs voor doorgestuurde e-mails. E-mailauthenticatie is een onmisbare beveiligingsmaatregel die organisaties moeten implementeren vanwege de toenemende dreiging van cyberaanvallen en merkimitatie.

DKIM-sleutelpaar genereren:

Om DKIM-ondertekening in te schakelen, moet u het DKIM-sleutelpaar genereren. Volg deze stappen om het DKIM-sleutelpaar te genereren:

Ga naar het Configuratiescherm op domeinniveau en selecteer Uitgaand > DKIM.
Kies de lengte van de DKIM sleutel.
Voer de DKIM-selector (x) in en klik vervolgens op "Maak een nieuw besloten/openbaar paar aan en sla dit op"
Zodra de sleutel is gegenereerd, kopieert u deze naar het klembord.

DKIM-sleutel publiceren via DNS:

Log in op Directadmin > selecteer het juiste domein > DNS beheer
Maak een TXT-record aan in de DNS met de naam : x._domainkey. bijvoorbeeld: x._domainkey.domeinnaam.nl
Plak de gekopieerde inhoud van de openbare DKIM-sleutel in de sectie die is toegewezen voor de TXT-recordwaarde
Klik op Opslaan.

Zoek en valideer het gepubliceerde DKIM DNS-record met deze gratis DKIM-record tool